Äppelpaj
Ett enkelt och härligt recept för att göra en knäckig äppelpaj med havregryn. Tar endast 20 minuter att tillaga!
Ingredienser
6-8 äpplen
150 g smör
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl strösocker
1/2dl grädde,visp- eller mellangrädde
1/2dl sirap
1/2tsk bakpulver
Beredning
Servera pajen ljummen med vaniljglass.
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Skölj äpplena, ta ur kärnhusen. Skär äpplena i grova klyftor, skalet får gärna vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ned övriga ingridienser i kastrullen.
5. Häll smeten över äpplena.
6. Grädda i ca 25 minuter.
Tips!
1. Välj en syrlig äppelsort, exempelvis Aroma eller Gravensteiner
2. Byta ut äpplena ut mot t.ex rabarber, hallon eller blåbär.
Kommentarer
Trackback