Dagens filmtips


The stoning of soraya M (2008)
1986 i Iran. Den franske journalisten Sahebjams bil får motorstopp i en avlägsen iransk by och han möter där Zahra, en fascinerande kvinna. Hon berättar för honom den tragiska historien om Soraya vars arrangerade äktenskap med en missbrukande tyrann fick ett mycket tragiskt slut.

A walk to remember (2002)
Landon Carter tillhör kärnan av det coola gänget på skolan. Folk ser upp till honom, inte bara för hans häftiga bil och tuffa stil, utan för att han själv vet att han är ball. När grupptrycket i gänget leder till en svår olycka händer dock saker som inte var planerade. Helt plötsligt uppenbarar sig en tjej som visserligen alltid gått i Landons klass men som ingen brytt sig om och speciellt inte Landon. Hon ser något i honom som varken han själv eller andra har upptäckt...

I taket lyser stjärnorna (2009)
Jenna är fjorton år och borde bara behöva oroa sig för brösten som aldrig växer, varför hon inte är lika populär som Ullis-Knullis och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att bli kär i henne, eller åtminstone upptäcka att hon finns. Men hemma hos Jenna finns en jobbig mormor och en älskad cancersjuk mamma. Och i Jennas ficka ligger en bortglömd dikt: "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig".

Eden lake (2008)
Skriken från hennes torterade pojkvän ekar i Jennys huvud. Blodet rinner ner i ögonen när hon flyr i panik genom skogen. Eden Lake var den perfekta platsen för en romantisk helg - ett avlägset paradis för unga nyförälskade. Men i ett chockartat brutalt ögonblick slogs idyllen i spillror och för Jenny återstår bara en sak för att överleva: att slå tillbaka.

The last house on the left(2009)
Mari och hennes vän är på väg till hennes föräldrars avlägset belägna hus vid en sjö, när de kidnappas av en förrymd fånge och hans kupaner. Livrädda, brutalt överfallna och lämnade att dö är Maris enda hopp att ta sig tillbaka till sina föräldrar. Som av en slump söker kidnapparna skydd på samma ställe. När hennes familj får reda på den fasansfulla sanningen, får främlingarna ångra att de valde just detta hus...
/omnia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0